Radicchio Rosso

Radicchio Rosso heeft het uiterlijk van een kleine ijsbergsla, maar dan met wat lossere ombladen. Het is echter geen sla! Radicchio kan rauw gegeten worden, maar is feitelijk het rossige broertje van witlof en leent zich ook voor stoven, bakken of bijvoorbeeld verwerken in een fraaie groentetaart.

De bittere smaak is het beste merkbaar als je hem rauw eet. Geen typische kindergroente dus. Maar... "Bitter in de mond, maakt het hart gezond".

Maar bitter is één van de vijf basissmaken die je smaakpapillen kunnen onderscheiden. Bitterstoffen stimuleren met name de lever en de spijsvertering, waardoor je het eten beter verteert en waardoor afvalstoffen efficiënter worden afgebroken. Ze helpen je lichaam dus op een natuurlijke manier ontgiften.

Reden te meer dus, om radicchio regelmatig op het menu te zetten.

© 2024 Harteveldt - Privacy Verklaring - Website ontwikkeling door MovaWorks 
crossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram