Maaltijdsalade met gegrilde courgette en sla

4
personen

Ingrediënten

• 650 g courgette
• 295 g semi-zongedroogde tomaten (1 pot)
• 160 g pan de ajo (knoflooktoast in zak)
• 4 tenen knoflook
• 6 el balsamicoazijn
• 2 el geroosterde amandelen
• 130 g kalamataolijven
• 15 g basilicum
• 200 g slamix (krulsla, kropsla)
• 2 bollen burrata

Een heerlijke zomerse salade die je zelfs op de camping kunt bereiden!

Bereidingswijze

  1. Giet de tomaten af, vang de olie op en halveer de tomaten. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd de helften in schuine plakken van 1 cm. Schep de courgette om met 1½ el (per 4 personen) olie van de tomaten.
  2. Breek de pan de ajo elk in 4-6 stukken en doe in een grote mengkom. Snijd de knoflook fijn. Meng de knoflook, balsamicoazijn en rest van de olie van de tomaten tot een vinaigrette. Meng ¼ van de balsamicovinaigrette door de pan de ajo, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat marineren tot gebruik.
  3. Steek ondertussen de barbecue aan en gril de courgetteplakken 3-5 min. Keer halverwege. (Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen de courgetteplakken te grillen in een grillpan op het fornuis) Hak ondertussen de amandelen grof, laat de olijven uitlekken en snijd het basilicum grof.
  4. Meng ¼ van de vinaigrette, de tomaten, olijven, gegrilde courgette, helft van de amandelen, het basilicum en de sla door het gemarineerde brood. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel de salade over een grote schaal en leg de burrata erop. Bestrooi met de rest van de amandelen.
Aangedragen door: 
Melissa
© 2025 Harteveldt - Privacy Verklaring - Website ontwikkeling door MovaWorks 
crossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram