kruiden naar smaak: 1 teentje knoflook, paar blaadjes verse basilicum, 1 theelepel komijnzaadjes, chilivlokken, Provençaalse kruiden, takje verse tijm,… (maak zo van elke pot een verschillend smaakje)
Om te bewaren
Bereidingswijze
Was de courgette grondig en snij in de lengte in 4 en snijd vervolgens in schijfjes.
Leg ze in een vergiet en bestrooi met het zout.
Laat een uurtje staan in het vergiet. Roer eens goed door en laat nog even staan
Doe de azijn en de peperbolletjes in een kookpot met deksel en breng en aan de kook
Neem ondertussen een paar zeer propere potjes met schroefdop en verdeel de dille, mosterdzaadjes en extra kruiden hierover.
Verdeel de courgette over de potjes en duw heel goed aan
Als de azijn kookt zet je het vuur uit en giet je de azijn voorzichtig in de potjes tot alles onderstaat. Verdeel de peperbolletjes ook over de potjes
Draai de deksels goed toe (pas op, potten zijn heet) en zet de potten een kwartier ondersteboven. Controleer of ze vacuüm getrokken zijn (als je het midden niet meer kan indrukken is het goed.)
Bewaar de potten op een donkere plaats. Dicht en vacuüm blijven ze meer dan een jaar goed. Bewaar na openen in de koelkast