Gevulde patisson met ras el hanout

4
personen

Ingrediënten

  • 1 grote patisson
  • 1 ui
  • 1 zoete bataat
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 aubergine (of neem courgette)
  • 1 rode puntpaprika
  • handje rozijnen
  • 150 gr gehakt (kun je ook weglaten)

Dit recept ziet er indrukwekkend uit, maar dat valt heel erg mee. Het enige lastige is het uithollen van de pompoen. De truc zit erin om het kapje niet te klein te maken, want de zaden zitten verstopt in de randen. Een fijn gerecht om voor te bereiden en 's avonds (of de volgende dag) alleen nog maar in de oven te schuiven. Het vruchtvlees van de patisson blijft lekker stevig, ook na zo'n lange tijd in de oven.

Bereidingswijze

  1. Borstel de patisson schoon onder stromend water en droog af.
  2. Zet hem vervolgens voor 20-30 minuten in de oven op 200 graden. Hierdoor wordt hij iets zachter en is makkelijker te snijden.
  3. Maak intussen de vulling. Bak het gehakt rul en snij de andere groenten in stukjes en bak mee.
  4. Voeg als laatste de rozijnen toe en kruid met ras el hanout, peper en zout.
  5. Haal de pompoen uit de oven en laat even een beetje afkoelen.
  6. Snij vervolgens het kapje eraf. Maak dit niet te klein, want dan wordt het heel lastig om de zaden eruit te halen, die in de randen verstopt zitten. Met een theelepel kun je fijn in de kleine randjes 'krabben'.
  7. Zet de patisson in een schaal en vul hem met de vulling. Restanten van de vulling kun je eromheen garneren.
  8. Zet vervolgens de schaal voor 60 minuten in de oven op 180 graden.
  9. Snij de patisson in vieren en serveer met couscous of quinoa.
Aangedragen door: 
Sandra
© 2025 Harteveldt - Privacy Verklaring - Website ontwikkeling door MovaWorks 
crossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram