Uienkruier - uienkaasstokbrood

2 stuks
personen

Ingrediënten

  • 500 gram bloem of half bloem /half volkorenmeel, zeven
  • 310 ml lauwwarm water
  • 10 gram gedroogde gist
  • 15 gram suiker
  • 10 gram zout

Topping ingrediënten:

  • 3 rode kleine rode uien of 1 grote rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 200 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Meng de droge ingrediënten voor het deeg in een ruime mengkom.
  2. Voeg dan het lauwwarme water toe.
  3. Roer eerst met een houten lepel met gat tot een stevig deeg. Kneed daarna zeker 5 minuten met de hand tot een soepel deeg. Vorm 1 deegbol en laat deze in de mengkom, afgedekt met een vochtige theedoek, zeker 20 minuten rijzen op een tochtvrije warme plek.
  4. Kneed hierna het deeg goed op een schone werkplank/tafel door te rekken en weer samen te kneden.
  5. Deel het deeg in 2 porties. Rol elke portie tot een langwerpige rol zo groot als je bakplaat.
  6. Snijd het deeg in de lengte in en klap de rol open.
  7. Verdeel de ui en kaas hierover.
  8. Dek het deeg weer af met de vochtige theedoek en laat het nog eens zeker 15 minuten rijzen.
  9. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  10. Bak het brood in 15 – 20 minuten goudbruin en gaar. De kaas is dan gesmolten.
  11. Laat het brood afkoelen tot lauwwarm voordat je het gaat eten.

Tip: lekker bij een maaltijdsoep, kaasplankje, borrelplank.

Aangedragen door: 
Monique
© 2025 Harteveldt - Privacy Verklaring - Website ontwikkeling door MovaWorks 
crossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram