- Meng de droge ingrediënten voor het deeg in een ruime mengkom.
- Voeg dan het lauwwarme water toe.
- Roer eerst met een houten lepel met gat tot een stevig deeg. Kneed daarna zeker 5 minuten met de hand tot een soepel deeg. Vorm 1 deegbol en laat deze in de mengkom, afgedekt met een vochtige theedoek, zeker 20 minuten rijzen op een tochtvrije warme plek.
- Kneed hierna het deeg goed op een schone werkplank/tafel door te rekken en weer samen te kneden.
- Deel het deeg in 2 porties. Rol elke portie tot een langwerpige rol zo groot als je bakplaat.
- Snijd het deeg in de lengte in en klap de rol open.
- Verdeel de ui en kaas hierover.
- Dek het deeg weer af met de vochtige theedoek en laat het nog eens zeker 15 minuten rijzen.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
- Bak het brood in 15 – 20 minuten goudbruin en gaar. De kaas is dan gesmolten.
- Laat het brood afkoelen tot lauwwarm voordat je het gaat eten.
Tip: lekker bij een maaltijdsoep, kaasplankje, borrelplank.