Ui-appel marmelade

3-4
personen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie (olijf-/zonnebloemolie)
  • 3 kleine rode uien of 1 grote rode ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker of 1 eetlepel honing
  • 1 stevige appel, geschild, in blokjes gesneden
  • mespunt kaneel
  • ½ eetlepel verse rozemarijn, fijngesneden of 1 theelepel gedroogd

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie.
  2. Fruit hierin de ui zachtjes glazig.
  3. Voeg de suiker of honing toe en laat het gerecht licht karamelliseren.
  4. Schep de stukjes appel erdoor en laat het gerecht 10 minuten zachtjes garen.
  5. Voeg tot slot de kaneel, en rozemarijn toe.
  6. Proef en voeg eventueel nog een snufje zout toe.

Tip: een lekker bijgerecht bij BBQ, visgerechten, kaasplankje of bijvoorbeeld bij gourmetten. De marmelade is zowel warm als koud smakelijk en kan ook in porties worden ingevroren.

Aangedragen door: 
Monique
© 2025 Harteveldt - Privacy Verklaring - Website ontwikkeling door MovaWorks 
crossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram