Pasta pesto van cavolo nero

4
personen

Ingrediënten

  • 400 gram cavolo nero/ palmkool
  • 300 gram cherrytomaten
  • 100 gram pistache noten
  • 40 gram verse (citroen)basilicum
  • 350-400 gram volkoren fusilli
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 50 ml olijfolie
  • 75 gram feta

Pasta pesto is natuurlijk altijd lekker.  In dit recept wordt een gedeelte van de basilicum door cavolo nero/ palmkool vervangen. Ik had zelf geen citroenbasilicum, deze heb ik vervangen door gewone basilicum met wat vers citroensap.

Heb je nog cavolo nero over? Je kunt dit recept ook makkelijk verdubbelen en de pesto invriezen voor een keert een snelle maaltijd. Even pasta koken, wat groente grillen en met de ontdooide pesto erbij, heb je een gezonde snelle maaltijd.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Was de palmkool, rits de bladeren van de palmkool (of verwijder de grofste nerf) en snij ze grof.
  3. Meng in een ovenschaal de tomaten met 1 eetlepels olijfolie, bestrooi ze met zout en peper naar smaak. Rooster de tomaten 8-10 minuten tot de velletjes open barsten. Haal ze uit de oven en zet ze aan de kant.
  4. Rooster de pistachenoten 1-2 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Schep ze uit de pan, laat ze wat afkoelen en hak ze grof.
  5. Verwijder de grote stelen van de basilicum.
  6. Vul een pan met kokend water. Blancheer de palmkool 1-2 minuten in het kokende water. Schep de bladeren eruit met een schuimspaan, doe ze in een vergiet en spoel ze met koud water. Druk het overtollige vocht er even uit.
  7. Breng het water in de kookpan opnieuw aan de kook en kook de volkoren pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  8. Maak de pesto. Pel en hak de knoflook grof. Rasp de Parmezaanse kaas grof. Hak de basilicum grof. Doe de knoflook, Parmezaanse kaas, basilicum, de helft van de palmkool en ¾ van de pistachenoten, eventueel citroensap, wat peper en zout en de olijfolie in een maatbeker en pureer dit. Om de pesto wat smeuïger te maken, voeg je wat lepels kookwater van de pasta toe.
  9. Roer de pesto door de pasta en voeg de andere helft palmkool toe. Warm de pasta nog even 1 minuutje door in de pan. Voeg desgewenst nog wat achtergehouden kookwater van de pasta toe.  Schep de pasta op de borden of in een schaal en garneer met de tomaatjes, pistachenootjes en verkruimelde witte kaas.
  10. Eet smakelijk!
Aangedragen door: 
Karen
© 2025 Harteveldt - Privacy Verklaring - Website ontwikkeling door MovaWorks 
crossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram