Pasta met postelein en zongedroogde tomaat

4
personen

Ingrediënten

  • 400 gr (spelt)pasta
  • 600 gr postelein
  • 150 gr zongedroogde tomaten in olie
  • 100 gr prosciutto/pancetta/ gedroogde ham of ontbijtspek (optioneel)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 50 gr gemalen pittige kaas (parmezan/pecorino/oude kaas)

Een hele eenvoudige pasta voor als je weinig tijd hebt. Je kunt makkelijk variëren met de ingrediënten. Voeg eens pijnboompitjes toe of vervang de postelein door bijvoorbeeld spinazie of snijbiet.

Bereidingswijze

Kook de pasta. Was de postelein en hak de stelen grof. Dep de tomaten droog en snijd in reepjes. Verhit een antiaanbakpan en bak in 2 porties de ham lekker knapperig. Snipper de ui en knoflook en bak in de olie ongeveer 2 minuten. Meng de pasta met 3 el olie van de tomaten. Schep de tomaatreepjes en postelein erdoor en warm goed door. Breng op smaak met zout en peper. Verkruimel de ham erboven en serveer de kaas er los bij. Lekker met bijv. een groene salade met frisse dressing.

Aangedragen door: 
Aniek (Bron: groenteabonnement.nl)
© 2025 Harteveldt - Privacy Verklaring - Website ontwikkeling door MovaWorks 
crossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram