Mangold (of snijbiet) met rozijnen en pijnboompitten

2-4
personen

Ingrediënten

  • 1 stronk mangold (snijbiet of paksoi kan ook), in reepjes
  • handje rozijnen
  • handje pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • kneepje citroensap
  • beetje honing
  • peper en zout
  • extra vergine olijfolie

Een eenvoudig en lekker bijgerecht.

Bereidingswijze

  1. Week de rozijnen en pijnboompitten een half uurtje in heet water.
  2. Laat ze uitlekken en bak ze olijfolie tot de pitjes beginnen te kleuren
  3. Voeg de knoflook toe en bak even mee (laat niet te lang bakken, dan wordt knoflook bitter)
  4. Voeg de mangold toe en bak tot het zacht is, maar wel nog bite heeft.
  5. Breng op smaak met peper, zout, citroensap en een beetje honing.
Aangedragen door: 
Aniek
© 2025 Harteveldt - Privacy Verklaring - Website ontwikkeling door MovaWorks 
crossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram