Snijbiet (of mangold) met rozijnen en pijnboompitten
2-4
personen
Ingrediënten
1 stronk mangold of bosje snijbiet, in reepjes
handje rozijnen
handje pijnboompitten
1 teentje knoflook, geperst
kneepje citroensap
beetje honing
peper en zout
extra vergine olijfolie
Een eenvoudig en lekker bijgerecht.
Meng ook eens enkele eetlepels Griekse yoghurt met wat tahin, citroensap en zout. Smeer dit over een bord en serveer de groenten er bovenop. Heerlijk met brood.
Bereidingswijze
Week de rozijnen en pijnboompitten een half uurtje in heet water.
Laat ze uitlekken en bak ze olijfolie tot de pitjes beginnen te kleuren
Voeg de knoflook toe en bak even mee (laat niet te lang bakken, dan wordt knoflook bitter)
Voeg de snijbiet/mangold toe en bak tot het zacht is, maar wel nog bite heeft.
Breng op smaak met peper, zout, citroensap en een beetje honing.