Italiaanse courgettesoep met venkelgroen

4-6
personen

Ingrediënten

  • 1 grote of 2 normale uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 grote soepcourgette of 2 of 3 kleinere courgettes in blokjes van 3 cm
  • 2 aardappels in blokjes
  • groen en zachte stelen van 1 of 2 venkels (optioneel)
  • (groente) bouillon
  • 1 grote el italiaanse kruiden
  • snuf rode chilipeper
  • hand verse basilicum
  • rasp en sap van een halve biologische citroen
  • evt creme fraiche of room

Het is zonde om het verse groen van de venkel weg te gooien, het zit vol smaak. Gebruik het in deze soep of trek er met andere afsnijdsels bouillon van. Je kunt natuurlijk ook een hele venkel in de soep verwerken.

Dit is de courgettesoep van het Hartetreffen najaar 2023.

Bereidingswijze

  1. Fruit de ui zachtjes in een scheut olijfolie. Neem daar de tijd voor. Voeg aan het eind de knoflook toe en fruit nog even mee.
  2. Voeg de courgette toe en bak mee.
  3. Voeg de aardappelblokjes, venkel, italiaanse kruiden, chilipeper, zout en peper toe en bak mee.
  4. Voeg zoveel bouillon toe dat alles net onder staat en kook de soep 5-10 minuten.
  5. Pureer de soep samen met de basilicum, citroenrasp en sap in een blender of keukenmachine of met de staafmixer.
  6. Proef of de soep op smaak is en stuur evt bij. Zouter? Pittiger? Zuurder? Wat vind je lekker?
  7. Serveer eventueel met een lepel creme fraiche of scheutje (vegan)room om de soep wat romiger te maken.
Aangedragen door: 
Aniek
© 2025 Harteveldt - Privacy Verklaring - Website ontwikkeling door MovaWorks 
crossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram